Fostul președinte al României Traian Băsescu s-a prezentat vineri dimineață la sediul DNA, acesta declarând că a fost citat de procurori în calitate de martor. La ieșire, politicianul PMP nu a fost darnic cu detaliile.

UPDATE: ​Traian Băsescu a fost audiat peste trei ore la DNA. La ieșirea de la discuțiile cu procurorii, fostul șef al statului a precizat că a fost „martor la o comisie rogatorie”.

Băsescu nu a vrut să dea alte detalii, iar când a fost întrebat de jurnaliști despre ce țară este vorba în cazul comisiei rogatorii a răspus doar „eh”, scrie HotNews.ro. 

Ulterior, fostul președinte a declarat la B1TV: „A fost o audiere în cadrul unei comisii rogatorii despre care nu pot spune mai mult, dar nu vizează cetățeni români. O comisie rogatorie, deci e vorba de un stat străin. Este o anchetă a statului israelian care nu vizează cetățeni români”. Băsescu a mai spus că își menține „statutul de om care nu face delațiuni pe la procurori, indiferent unde sunt ei”.

++++++

La intrarea în sediul DNA, fostul președinte a precizat că nu știe dacă dosarul în care a fost chemat are legătură cu cel al lui Călin Popescu Tăriceanu, transmite Mediafax.