Procurorii DNA cer ridicarea imunității fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog, pe care îl acuză că și-a angajat, în perioada în care era ministru, o consilieră care nu s-a prezentat la muncă, da care a încasat salariul lunar.

UPDATE

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog a declarat joi, pentru Agerpres, că niciunul dintre consilierii pe care i-a avut la minister nu se află în situația de a nu fi prestat activitatea pe care i-a trasat-o.

+++

Potrivit unor surse judiciare citate de HotNews.ro, este vorba despre fostul ministru al Sănătății Florian Bodog.

În acest sens, procurorul-șef al DNA a transmis procurorului general al PICCJ documentele necesare în vederea sesizării Senatului, care urmează să decidă dacă îi ridică imunitatea lui Florian Bodog, în vederea începerii urmăririi penale pentru abuz în serviciu și fals intelectual, ambele în formă continuată.

"Procurorii anticorupție desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului", transmit DNA printr-un comunicat de presă.

Concret, DNA arată că, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, Bodog, deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.