Președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu, a solicitat Curții Supreme suspendarea procedurii de tragere la sorți.

Reprezentanți ai Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au declarat pentru Agerpres că Dragnea a depus o solicitare vineri dimineața pentru ca tragerea la sorți a judecătorilor din completurile de cinci magistrați să fie realizată în conformitate cu decizia Curții Constituționale de miercuri.

Dar Curtea Supremă anunțase încă de joi că va efectua vineri tragerea la sorți în urma deciziei CCR.

Dragnea a solicitat și anularea hotărârii Colegiului de conducere de la Instanța supremă, prin care s-a decis tragerea la sorți a completurilor de cinci, dar ICCJ a desemnat prin tragere la sorți vineri, în ședință publică, membrii completurilor de cinci judecători pentru anul 2018.

Liviu Dragnea, deja condamnat definitiv la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumul, a fost condamnat în iunie, în primă instanță, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DIrecția de Protecția Copilului Teleorman. Dragnea a atacat în apel decizia, dar, ulterior, a obținut mai multe amânări ale termenelor de judecată.

Decizia Curții Constituționale îi oferă liderului PSD încă o amânare, deoarece, de obicei, în urma schimbării completului de judecători, procesul se reia de la zero.