Judith Sargentini, membră în Comisia LIBE, care îi va audia pe candidații la șefia Parchetului European, spune că Bucureștiul e nemulțumit de candidatura Laurei-Codruța Kovesi. Ea nu crede că momentan acțiunea Adinei Florea îi va afecta candidatura.

"Selecțis și lista scurtă cu cei trei candidați pentru conducerea Parchetului European au fost făcute de un comitet special independent. Evident că această comisie e la curent cu dezbaterea din România și nu am niciun motiv să cred că această acțiune a guvernului român schimbă ceva pentru moment", a declarat pentru EurActiv.ro eurodeputata olandeză Judith Sargentini, vicepreședinte al Comisiei LIBE, care o va audia pe Laura-Codruța Kovesi pe 26 februarie.

"În mod evident, Guvernul român este nemulțumit de candidatura lui Kovesi și ar dori ca acesta să eșueze", a mai spus eurodeputata olandeză.

Fosta șefă a DNA, Laura-Codruța Kovesi a fost citată pentru ziua de vineri la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, fiind suspectă într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.