Judith Sargentini, membră în Comisia LIBE, care îi va audia pe candidaţii la şefia Parchetului European, spune că Bucureştiul e nemulţumit de candidatura Laurei-Codruţa Kovesi. Ea nu crede că momentan acţiunea Adinei Florea îi va afecta candidatura.

"Selecţis și lista scurtă cu cei trei candidați pentru conducerea Parchetului European au fost făcute de un comitet special independent. Evident că această comisie e la curent cu dezbaterea din România şi nu am niciun motiv să cred că această acțiune a guvernului român schimbă ceva pentru moment", a declarat pentru EurActiv.ro eurodeputata olandeză Judith Sargentini, vicepreşedinte al Comisiei LIBE, care o va audia pe Laura-Codruţa Kovesi pe 26 februarie.

"În mod evident, Guvernul român este nemulțumit de candidatura lui Kovesi și ar dori ca acesta să eșueze", a mai spus eurodeputata olandeză.

Fosta şefă a DNA, Laura-Codruţa Kovesi a fost citată pentru ziua de vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, fiind suspectă într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.