Condamnarea este în primă instanță, nu este definitivă. Judecătorii au dispus și confiscarea sumei de peste 12,5 milioane de lei.

Sentința a fost dată de Tribunalul București, iar sentința poate fi atacată la Curtea de Apel București.

Conform DNA „în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar, în calitate de președinte al ANAF cu rang de secretar de stat, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective”.

Procurorii mai spun că banii respectivi urmau să-i fie remiși lui Blejanr în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta „să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri”.

Astfel, în perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012, Sorin Blejnar și celălalt funcționar implicat au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip „fantomă” controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Procurorii spun că Sorin Blejnar a încasat cea mai mare parte din banii, adică 12.513.894 lei.Celălalt funcționar al ANAF este în continuare cercetat într-un alt dosar disjuns din cel al lui Blejnar.

Sorin Blejnar mai are o condamnare în primă instanță la 5 ani de închisoare în dosarul „Motorina”