Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit când începe procesul lui Liviu Dragnea. Completul de 5 judecători a stabilit data de 8 octombrie pentru primul termen în acest dosar.

Procesul Angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman se va relua după ce completul de 3 judecători a motivat, săptămâna trecută, decizia de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Apelul a fost formulat de toți cei condamnați în dosar, mai puțin fosta soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana. Și DNA s-a arătat nemulțumită, după ce a cerut 7 ani de închisoare pentru liderul PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare de abuz în serviciu și a fost achitat pentru instigare la fals intelectual.

Totodată, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat suspendarea executării pedepsei primite în Dosarul ”Referendumul”, astfel că cele două pedepse s-au contopit și ar urma să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani și 6 luni de închisoare.

Decizia a fost luată cu scorul de 2 la 1 de completul de 3 judecători al ÎCCJ.

Fosta directoare a DGASPC Teleorman, Alesu Floarea, a fost condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare cu executare.

Rodica Miloș director în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului DGASPC Teleorman, - 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. 

Olguța Șefu, Valentina Marica, Claudiu Balaban și Ionel Marineci – câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

În cazul fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, încetează procesul penal. Ea va primi o amendă de 1.000 de lei.