Fostul ministru al justiției acuză că membrii Comisiei de la Veneția au fost induși în eroare de unele autorități din România, numindu-i pe președintele Klaus Iohannis, pe fosta șefă a DNA și pe procurorul-șef al Parchetului General.

​Deputatul Florin Iordache, președintele comisiei speciale pe legile justiției, a declarat că diferențele dintre raportul preliminar și raportul final al Comisiei de la Veneția pe Legile Justiției arată faptul că reprezentanții acesteia „au fost induși în eroare de către o parte dintre reprezentanții autorităților române cu care s-au întâlnit”, menționându-i pe Iohannis, Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a parchetului anti-corupție, și procurorul general Augustin Lazăr.

iordache a salutat „corecturile făcute de către Comisia de la Veneția la unele erori din propriul raport privind legile justiției, dar spune că și în raportul final sunt erori. 

În plus, Iordache a reiterat, într-un comunicat postat pe site-ul Camerei Deputaților, că doar o parte dintre recomandări vor fi preluate, nu și cea referitoare la Secția specială pentru investigarea magistraților. „Câtă vreme argumentelor noastre, bazate pe cifre și exemple concrete, nu li s-au adus argumente contrare și nici nu ne-au fost prezentate soluții alternative concrete și viabile, ne menținem opțiunea legislativă, cu atât mai mult cu cât CCR a confirmat că aceasta este o garanție a independenței judecătorilor și procurorilor," susține Iordache.

În ceea ce privește recomandările făcute privind codul penal și codul de procedură penală, deși în raportul său, Comisia de la Veneția face o serie de recomandări pe articole punctuale, deputatul PSD afirmă doar că se va ține cont de deciziile Curții Constituționale.

Cmunicatul complet semnat de Florin Iordache este postat pe site-ul Camerei Deputaților