Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de Nicușor Stan care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

”În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța, precizează procurorii DNA.

Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a primit pe 11 iulie o nouă condamnare, de 10 ani de închisoare, el executând deja o pedeapsă de șapte ani și patru luni de închisoare după ce a fost condamnat definitiv în două dosare.