Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat că va trage la soți pe data de 3 ianuarie, de la ora 10.00, componența noilor completuri de 5 judecători.

„La data de 3 ianuarie 2019, orele 1000, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Sala Secțiilor Unite, vor avea loc, în ședință publică, tragerile la sorți pentru desemnarea membrilor Completurilor de 5 judecători pentru anul 2019”, se arată într-un comunicat de presă al Instanței supreme.

Conform Mediafax.ro, demersul nu se va aplica însă pentru procesele în care sunt judecați Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu sau Toni Greblă, după ce membrii Secției pentru judecători a CSM au decis, în 19 dcembrie, ca toate dosarele repartizate în data de 13 decembrie la completurile de 5 judecători de la instanța supremă să continue să fie judecate și în anul următor. În acest context, aceste dosare nu vor mai fi incluse în tragerea la sorți de la începutul lui 2019.

Decizia Secției pentru judecători a CSM se menține chiar dacă, la termenul de miercuri al dosarelor cu noile complete, au fost pronunțate amânări și nu au fost administrate probe. Decizia se aplică în cazul dosarelor care funcționează în materie civilă și penală.