Curtea Constituțională a amânat, pentru 5 iunie, o decizie privind sesizarea făcută de Florin Iordache pe tema completurilor Înaltei Curți specializate pentru cazurile de corupție.

Aceasta este a patra amânare. La ultimul termen, pe 19 aprilie, CCR a motivat faptul că nu s-au primit toate răspunsurile de la toate țările de la care s-a cerut punct de vedere prin agentul Comisiei de la Veneția, notează HotNews.ro.

Florin Iordache, în calitate de președinte interimar al Camerei Deputaților, a sesizat în martie Curtea Constituțională pentru a invoca un conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, susținând că toate procesele de corupție din prima instanță de la Curtea Supremă ar fi trebuit judecate de completuri specializate în fapte de corupție.

O hotărâre favorabilă a CCR l-ar putea scăpa pe Liviu Dragnea - șeful lui Iordache ca președinte al PSD și președinte al Camerei Deputaților - de condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare în procesul angajărilor fictive. Lipsa completului specializat a fost, de altfel, invocată și de avocații liderului PSD, care au cerut desființarea sentinței de condamnare și rejudecarea cauzei de către un complet specializat pentru judecarea cauzelor de corupție.

Tot luni, Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate recursul în dosarul angajărilor fictive, după ce, la ultimul termen, a ultimul termen al procesului, avocații lui Liviu Dragnea au solicitat amânarea dosarului până când judecătorii de la Curtea Constituțională vor lua o decizie cu privire la conflictul de natură constituțională dintre Parlament și Instanța supremă pe tema completurilor specializate pe cazurile de corupție.