Dosarul în care sunt cercetați foștii procurori de la DNA Ploiești Lucian Onea și Mircea Negulescu privește și depunerea la dosarul de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiță a unor documente false.

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează acte de urmărire penală față de suspecții Negulescu Mircea și Onea Lucian sub aspectul participației improprii, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare”, susțin procurorii de la Parchetul General.

Procurorii spun că, în perioada aprilie - mai 2015, „Mircea Negulescu (la data săvârșirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești) și Lucian Onea (procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare și documente care să susțină cele reclamate în conținutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești și folosite drept probe în două dosare, precum și în susținerea/motivarea unei cereri de extrădare”.

Foștii procurori Onea și Negulescu sunt urmăriți penal, iar plângerea ar fi fost făcută de frații Cosma (Andreea-senator, Vlad fost deputat). Vlad Cosma a făcut publice înregistrări din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a susținut ulterior o conferință de presă în care a respins acuzațiile venite de la fostul deputat Vlad Cosma prin intermediul posturilor de televiziune Antena 3 și România TV.

„Niciodată nu au fost falsificate probe, sunt susțineri pe care le fac inculpații în dosare. Au fost controale, s-a constatat că la DNA Ploiești a fost respectată legea de fiecare dată. Nu va puneți întrebarea de ce discuțiile sunt duse în afara cadrului judiciar? Pentru a fi făcute tot felul de alegații. Nu am falsificat nicio probă”, a declarat Lucian Onea.

Lucian Onea a demisionat în urmă cu două zile, după ce a fost pus sub acuzare. Mircea Negulescu a fost exclus din magistratură.