Plenul CSM, care avea pe ordinea de zi validarea Adinei Florea ca șef al Secției Speciale a fost amânat miercuri, pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum. Ana Birchall a declarat că nu știe dacă mai poate să vină și săptămâna viitoare.

E a patra ședință în care nu există cvorum, problema fiind reprezentantă de Secția de anchetare a magistraților, contestată de mulți oameni din sistem. Șapte membri ai CSM, care nu au participat la aceste ultime ședințe, au cerut în mod public amânarea tuturor discuțiilor cu privire la Secția de Investigare a magistraților până la traducerea raportului Comisiei de la Veneția și a raportului GRECO.

Președinta CSM, Lia Savonea, a susținut că nu există tensiuni între membrii Consiliului Superior al Magistraturii: ”Eu vă asigur că nu sunt tensiuni, că sunt relații absolut instituționale și nu se poate vorbi despre tensiuni. (...) Aștept colegii să vină în Consiliu să discutăm lucrurile astea. Mi se pare cel puțin ironic să impuți lipsa de dialog și în realitate să nu te prezinți la ședințe. Noi suntem deschiși la dialog”. 

Savonea a mai spus că are o relație bună cu ministrul Justiției.

Ana Birchall a reclamat însă, din nou, nerespectarea procedurii în cazul convocării sale.  

Referitor la blocajul din CSM, ministrul a declarat că șefa CSM are responsabilitatea de a căuta consensul și dialogul: ”Eu nu știu dacă pot să mai vin și săptămâna viitoare și în celelalte săptămâni ca să am și eu de unde pleca. Sincer, eu sunt extrem de mâhnită”.