Klaus Iohannis a declarat de la Bruxelles că nu va accepta pași înapoi în lupta anticorupție, iar la conducerea DNA trebuie să fie un procuror independent.

Iohannis mai spune și că a solicitat verificarea legalității propunerii făcute de Tudorel Toader pentru șefia DNA.

„România nu poate să facă pași înapoi în lupta anticorupție și nu voi accepta niciodată așa ceva. DNA are nevoie de o persoană independentă, hotărâtă să își asume această luptă dificilă, grea. Avem un aviz negativ de la CSM. Am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupție din România”, a afirmat Iohannis, la Bruxelles, întrebat de jurnaliști despre propunerea făcută de ministrul Justiției privind numirea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al DNA.

Amintim că Tudorel Toader a propus-o pe Adina Florea pentru preluarea funcției de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, în ciuda avizului negativ dat de Secția pentru procurori din cadrul CSM.

„Eu nu am fost niciodată un procuror independent”, a fost una dintre cele mai grave afirmații ale Adinei Florea, făcută în timpul interviului de la CSM.