Remus Truică a fost condamnat joi, în primă instanță, la 4 ani de închisoare în dosarul retrocedării Pădurii Snagov. Consultantii israelieni Tal Silberstein și Benny Steinmetz au fost achitați.

Curtea de Apel Brașov a decis și condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare a lui Paul al României, în timp ce Dan Andronic și Marius Andrei Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu-Tăriceanu, au fost achitați.

În mai 2016, Zeci de persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și păduri din zonele limitrofe Bucureștiului, dosar în care principalele personaje sunt Remus Truică, ex-consilier al fostului premier Adrian Năstase, și Paul al României.

DNA l-a acuzat pe Truică de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, spălare de bani și dare de mită, iar pe Paul al României de spălare de bani, cumpărare de influență și alte infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.