Un procuror din cadrul Secției de investigare a magistraților a venit miercuri la DNA pentru a cere dosarul TelDrum, în care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit unor surse judiciare citate de Ziare.com și Realitatea.net.

Potrivit surselor citate de Ziare.com, solicitarea a venit sub forma unei ordonanțe de ridicare a unor înscrisuri. Este pentru a patra oară când Secția pentru investigarea magistraților solicită acest dosar. Doar că, de data aceasta, nu a fost vorba de declinarea dosarului, ci de ridicarea acestuia. În cazul în care procurorii DNA refuză să comunice actele solicitate, aceștia riscă deschiderea unei anchete privind infracțiunea de obstrucționare a justitiei.

Marți, la solicitarea Agerpres, DNA precizase că Secția a încercat în trei rânduri să preia dosarul. În primele două cereri nu s-a invocat niciun temei legal, iar a treia oară s-a invocat împrejurarea că DNA nu ar mai avea competență de soluționare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați. Direcția Națională Anticorupție susține însă că "nu există niciun criteriu care să atragă competența Secției, niciuna dintre persoanele față de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat".

O altă decizie a Secției transformată de Tudorel Toader prin OUG de marți în stat în stat e înregistrarea unei plângeri formulată de site-ul Luju.ro împotriva lui Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, Vera Jurova, comisar european pentru Justiție, Angela Cristea, șefa reprezentanței CE în România, și a Procurorului general, Augustin Lazăr. Aceștia sunt acuzați de ”constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false, toate în legătură cu falsificarea raportului MCV”.