Lucian Onea a fost citat marți la Parchetul General, acolo unde procurorii fac investigații împotriva lui și a lui Mircea Negulescu pentru participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare. Șeful DNA Ploiești spune că este nevinovat

UPDATE 2 DNA confirmă decizia lui Lucian Onea de a demisiona și a emis un comunicat de presă:

„Procurorul șef al Serviciului teritorial Ploiești Lucian Onea a transmis conducerii instituției o cerere de eliberare din funcția de conducere pe care o deține, având în vedere situația ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea și prestigiul instituției și pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploiești.

În cererea menționată, acesta apreciază că acuzația care îi este adusă, de participație improprie la complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție "este total nefondată și nu are corespondent în realitate”.

Cererea a fost transmisă Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în comunicatul DNA.

UPDATE 1 Lucian Onea a demisionat marți din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție Ploiești, au precizat surse judiciare pentru Agerpres.

Lucian Onea s-a prezentat marți la Parchetul General pentru ca procurorii să îi aducă la cunoștință acuzațiile dintr-un dosar deschis pe numele său. La ieșirea de la parchet, el a declarat că este nevinovat și a refuzat să dea detalii despre dosar.

„Mi-au fost aduse la cunoștință acuzațiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut”, a spus Onea.

***** Știrea inițială

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Onea și Negulescu sunt urmăriți penal.

Plângerea ar fi fost făcută de frații Cosma (Andreea-senator, Vlad fost deputat). Vlad Cosma a făcut publice înregistrări din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a susținut ulterior o conferință de presă în care a respins acuzațiile venite de la fostul deputat Vlad Cosma prin intermediul posturilor de televiziune Antena 3 și România TV.

„Niciodată nu au fost falsificate probe, sunt susțineri pe care le fac inculpații în dosare. Au fost controale, s-a constatat că la DNA Ploiești a fost respectată legea de fiecare dată. Nu va puneți întrebarea de ce discuțiile sunt duse în afara cadrului judiciar? Pentru a fi făcute tot felul de alegații. Nu am falsificat nicio probă”, a declarat Lucian Onea.

„Indiferent de metodele folosite, de intimidări, de șantaj, nu o să cedăm presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive și vor să ne compromită și să ne demobilizeze”, a mai spus procurorul șef al DNA Ploiești.