Avocatul Toni Neacșu, unul dintre cei care au atacat la CCR completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, acuză PSD-ALDE că a renunțat la principii și a trecut ”la retorsiuni politice”.

”Zilele următoare vor exista proteste și blocaje în justiție, determinate de revolta față de Ordonanța de urgență pe legile justiției. Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar, inclusiv acea parte care sprijinea modificările PSD-ALDE la legile justiției, sau mai ales această parte. Nici nu mai contează dacă protestele sunt justificate sau nu, contează doar că Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi și vor fi incapabile politic să-și mai asume vreo nouă măsură legislativă, mai ales din cele absolut necesare pentru înlăturarea abuzurilor din justiție din ultimi ani”, a scris joi, pe Facebook, Toni Neacșu, avocatul lui Bombonica Prodan, fosta soție a lui Liviu Dragnea.

”Atunci când renunți la principii și treci la retorsiuni politice îți pierzi credibilitatea”, a mai scris Toni Neacșu, văzut - așa cum singur recunoaște - ca apropiat al strategiilor coaliției de guvernare în domeniul justiției. El spune că acest lucru e eronat. 

Magistrații români vor organiza proteste după model polonez, anunță la RFI judecătorul Cristi Dănileț, în contextul noii OUG pe legile justiției. El spune că unii judecători și procurori vor fi în sala de judecată ”doar pentru cauzele urgente”, mai exact pentru cauzele cu arestați și vor găsi motive ca pentru celelalte cauze să nu intre în sală.

Și UNJR - o asociație care a susținut până acum demersurile PSD-ALDE în privința justiției -, a criticat OUG pe legile justiției. Uniunea Națională a Judecătorilor din România a solicitat Guvernului să revină de îndată asupra prevederilor din OUG adoptată marți, înainte că acestea să producă efecte negative iremediabile.