Ministrul justiției susține că nu există vreun proiect de OUG pe tema grațierii și amnistiei. Toader spune că au vorbit despre ultima reuniune JAI. Ulterior, Toader s-a întâlnit și cu Tăriceanu, iar liderul ALDE a avut o discuție și cu Dragnea.

UPDATE Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, la Parlament, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la scurt timp după ce a avut o serie de discuții la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader a fost propus pentru funcția de ministru chiar de către Călin Popescu Tăriceanu.

De menționat că anterior Tăriceanu a avut o discuție și cu Liviu Dragnea.

Toate aceste întâlniri de taină au loc în contextul în care în spațiul public au apărut informații că la Guvern se pregătește o ordonanță de urgență privind grațierea și amnistia unor fapte penale.

***** Textul inițial

„Tema discuției cu doamna premier - am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la recenta încheiata reuniune (Consiliul JAI - n.r.), dar, mai important, ceea ce mă interesau și ce trebuia să fac, împreună cu doamna premier, să pregătim măsurile pe care trebuie să le luăm, pe care trebuie să le comunicăm, în vederea exercitării președinției Consiliului JAI”, a declarat ministrul Tudorel Toader după ce a discutat cu Vasilica Viorica Dăncilă.

Întrebat dacă printre subiectele de discuție s-a aflat și o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, despre care a apărut informația în spațiul public că urmează să fie adoptată marți, Toader a răspuns: „Să nu vorbim despre situații ipotetice. Nu avem așa ceva în Ministerul Justiției, nici în dezbatere, nici în avizare”.