Elena Udrea nu a respins informația că ar fi plecat din țară înainte de sentința finală ce urma să apară în dosarul „Gala Bute”. Udrea spune că este problema ei, că a mai plecat și că va mai pleca din țară.

Elena Udrea a postat pe Facebook un răspuns acid după ce a apărut informația că ar fi plecat din țară.

„Unii nu au avut somn si, dupa miezul noptii s-au apucat sa imprastie "pe surse” ca "Elena Udrea a parasit tara”!!!!!!

Asa, si??? Si ce daca "am parasit tara”??? Ce va agita atat de tare de nu dormiti noaptea din cauza mea? Sau ati primit ordin pe unitate sa va ridicati din scutece si sa va lamentati pe net?

„Am parasit tara” de nu stiu cate ori pana acum si o sa o mai "parasesc” oricand e nevoie. Ca plec cu treaba sau plec in vacanta, ma priveste fix pe mine.

La fel cum si daca as merge sa o vizitez pe Alina Bica in Costa Rica sau m-as plimba cu ea la Paris, ar fi fix problema noastra.

Asa ca pe loc repaus pana la noile ordine!

P.S. Cine chiar ar fi vrut sa se stie unde sunt zilele acestea, putea afla usor, nu e niciun secret, ba chiar este o informatie oficiala.”, a scris Udrea pe Facebook.

Informația că ar fi părăsit țara vine în contextul în care alți judecați sau condamnați au plecat din România cu puțin timp înainte de o decizie de condamnare sau înainte ca DNA să ceară emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lor.

„Doamna Udrea a depus la instanță înscrisuri care dovedesc că este în imposibilitatea de a apărea în fața instanței pentru o anumită perioadă de timp. Aseară mi-a confirmat că se află la Atena”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea.

Amintim că Radu Mazăre a plecat în Madagascar și a anunțat că nu mai revine, Sebastian Ghiță a plecat în Serbia, iar extrădarea acestuia bate pasul pe loc, Puiu Popoviciu a plecat la Londra cu câteva zile înainte să fie condamnat la închisoare. Ca și în cazul lui Ghiță, extrădarea bate pasul pe loc.

Și Alina Bica, prietenă cu Elena Udrea și judecată în mai multe dosare penale, a plecat din țară. Ea a anunțat prin avocați că se află în Costa Rica, acolo unde susține că desfășoară activități specifice avocaturii.

Elena Udrea este judecată în dosarul „Gala Bute”, care se apropie de final.

Fostul ministru a primit șase ani de închisoare pentru abuz în serviciu și cinci pentru luare de mită, fiind aplicată pedeapsa cea mai mare.

Totodată, Udrea a fost achitată pentru acuzațiile de deturnare de fonduri europene și tentativa de folosire de documente false.

În decizia prin care Udrea a fost condamnată se arată că aceasta trebuie să achite suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autoritatea Națională pentru Turism, dar și sumele de 695.367 lei și 296.076 lei, precum și să restituie echivalentul în lei la cursul BNR de la data plății a sumei de 600.000 euro către martorul Corin Boian și a sumei de 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.

Elena Udrea va trebui să achite și un prejudiciu de opt milioane de lei.

Rudel Obreja a fost condamnat și el în primă instanță la cinci ani cu executare, iar Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea - trei ani cu executare.