Președintele USR, Dan Barna, îi acuză pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și pe consilierul premierului Darius Vâlcov că vor "să îi forțeze mâna lui Mugur Isărescu să plece de la șefia BNR".

"Vâlcov vrea controlul total asupra banilor românilor! Lui Vâlcov, Teodorovici și Dragnea nu le ajunge că fac praf economia din România și că ne sfidează cu bugetul, aruncând în spațiul public cifre mincinoase și amânând la nesfârșit prezentarea variantei oficiale, deși anunță că îl vor adopta în ședința de Guvern joi, pe 31 inauarie. Acum vor să îi forțeze mâna lui Mugur Isărescu să plece de la șefia BNR pentru a se cocoța și peste Banca Națională și să controleze total banii românilor", a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

Barna mai spune că OUG 114/2018 a speriat investitorii, leul de depreciază, iar PSD-ALDE vor să controleze rezerva BNR.

"OUG 114 a speriat investitorii care au început să retragă banii, iar leul e în cădere liberă și astăzi, concomitent cu prăbușirea bursei. Cu iluzia că PSD-ALDE vor controla rezerva valutară de 33 de miliarde de euro și că pot controla și dobânzile și cursul de schimb, Darius Vâlcov îl amenință voalat pe Mugur Isărescu să facă un pas în spate pentru a se impune chiar el", a mai scris acesta.

Totodată, Dan Barna acuză puterea că vrea să acapareze toată România.

"PSD și ALDE nu doar că nu vor să își asume efectele dezastruoase ale guvernării și să corecteze măcar acum, în ultimul ceas, drumul spre prăpastie pe care au împins România, dar îi dau înainte cu singurul lor obiectiv: acapararea totală a României și a românilor și trecerea întregii țări pe persoană fizică. USR susține în continuare că singura soluția este depolitizarea instituțiilor acaparate de vasalii PSD-ALDE și aducerea a unor oameni competenți și integri în locul lor", a mai scris Barna.