Președintele Iohannis s-a arătat stupefiat de declarația ministrului de Finanțe privind limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate. El a mai spus că, dacă nu a demisionat, înseamnă că PSD este de acord cu această abordare.

"Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită. Când am citit acea știre, am luat act cu stupefacție de propunerea unui membru marcant al PSD de a sechestra pe români în interiorul granițelor țării. Așa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniștilor. Este extrem, extrem de inoportună o astfel de abordare și mă îngrijorează foarte mult", a declarat Klaus Iohannis referitor la declarația ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a spus că ar vrea limitarea dreptului românilor de a munci în străinătate.

Klaus Iohannis a mai preciat că abordarea PSD este un anti-românească.

"Dacă asta dorește PSD - să dea lege de aministie și grațiere să-l scape pe infractorul Dragnea de pușcărie - și să de alegi ca să îi țină pe români cu forța în interiorul granițelor, adică să anuleze un drept pentru care noi cu toții am luptat decenii, atunci nu pot să spun decât că aceasta guvernare, această abordare PSD-istă este anti-românească", a mai precizat el.

Întrebat dacă Eugen Teodorovici ar trebui să demisioneze, președintele a replicat: "În orice țară normală, un ministru care face astfel de declarații și nu are acoperire politică, a doua zi pleacă. Faptul că nu a plecat, mie îmi arată că asta este o abordare agreată de PSD și acest lucru mă supărăr foarte tare și cred că supără milioane de români. Cum poate PSD să își imagineze că dreptul la liberă circulați și la muncă poate fi anulat doar așa, că în partid se doresc niște soluții total ieșite din tiparele europene?".