Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că, dacă nu apărea dosarul penal al liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care să-l facă pe Liviu Dragnea să-l "țină în lesă" pe partenerul său de Coaliție, opoziția lua voturi și de la ALDE la moțiune.

”Ce ar fi dacă nu am fi depus moțiunea de cenzură? Întotdeauna am studiat cu mare atenție momentele, astfel încât să generăm moțiunea de cenzură în momentul în care există cele mai mari șanse să obținem voturi suplimentare din zona guvernamentală. Acum e un moment în care există o stare de tensiune, de nemulțumire în cadrul partidului de guvernământ. Au fost tensiuni de-a lungul timpului și între partidul de guvernământ și ALDE. Dacă nu apărea dosarul ăsta a lui Tăriceanu să-l prindă și mai abitir, să-l țină Dragnea în lesă, probabil puteam să rupem niște voturi din zona ALDE. De asemenea, se vede clar că au plecat mulți parlamentari de la PSD și probabil vor vota moțiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, la emisiunea "În fața ta" de la Digi24.

Opoziția a înregistrat vineri, la Parlament, moțiunea de cenzură, intitulată "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, rușinea României!".