Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au ridicat, miercuri, documente de la sediul Biroului Electoral Central (BEC) și de la birourile electorale centrale ale Sectoarelor 1 și 4 ale Capitalei.

Documentele ridicate sunt legate de candidaturile la alegerile locale din 5 iunie, iar vizate sunt listele de semnaturi suspectate că ar fi falsificate. Unul dintre candidatii vizați ar fi Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

Acțiunea DNA a începutul în urma unui denunț, care a fost făcut de Mihai Polițeanu, reprezentatul grupului "Inițiativa România": "Inițiativa România a depus pe 25 aprilie un denunț penal la DNA privind falsificarea de către partide și candidați a semnăturilor de pe listele de susținere depuse la birourile electorale din București. Pe 3 mai, IR a depus noi probe la dosar", scrie Mihai Polițeanu.

"Ieri am fost audiat ca parte vătămată la Poliția Sector 4 în legătură cu sesizarea depusă de noi, cei de la Inițiativa România, la Biroul Electoral al Sectorului 4 privind suspiciunile de falsificare a semnăturilor pe listele de susținere depuse de unele partide și candidați pentru Primăria și Consiliul local Sector 4", a mai adăugat denunțătorul.

Procurorii au un dosar deschis și fac cercetări pentru fapte de corupție și infracțiuni electorale, însă până în acest moment nu au pus pe nimeni sub acuzare, scrie digi24.ro.