Procurorii Parchetului General au pus sechestru pe averea celor trei acționari și administratori ai clubului Colectiv în dosarul în care sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în urma tragediei din 30 octombrie..

Procurorii au dispus extinderea urmăririi penale împotriva celor trei acționari și administratori ai clubului Colectiv din Capitală, fiind acuzați de moartea a 60 de persoane și rănirea altor peste o sută de persoane în urma incendiului devastator din 30 octombrie.

Procurorii au decis și aplicarea sechestrului asigurător pe întreaga avere a lui Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu. Aceștia au fost conduși marți la parchet pentru a li se comunica măsurile.

Tot marți, procurorii au decis și efectuarea unei expertize judiciare, iar cei trei patroni ai clubului pot să își desemneze propriul expert parte.

Gancea, Anastasescu și Mincu sunt acuzați că au încurajat supraaglomerarea clubului în timpul concertului formației Goodbye to Gravity și au permis utilizarea de artificii într-un spațiu impropriu. În plus, clubul nu avea aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Incendiul petrecut în clubul Colectiv a dus la decesul a 60 de persoane și rănirea a peste 100 dintre cei care participau la concert. Peste 30 de persoane se află în continuare internate în spitale din România și străinătate, multe fiind în stare gravă sau critică.

Cei trei acționari au fost arestați preventiv în acest caz.