Fostul premier Victor Ponta a fost citat să se prezinte joi la DNA Ploiești pentru a fi audiat în dosarul cumnatului său, Iulian Herțanu, în legătură cu presupuse infracțiuni cu fonduri europene. Ponta a fost audiat o oră în calitate de martor.

UPDATE 14:06 Fostul premier a părăsit după o oră sediul DNA Ploiești. „Am dat o declarație în calitate de martor, am răspuns la întrebările procurorului. Vă doresc o zi bună”, le-a spus Ponta jurnaliștilor, fără a mai răspunde la vreo întrebare.

UPDATE 13:21 Victor Ponta a ajuns la sediul DNA Ploiești, dar nu a făcut vreo declarație jurnaliștilor prezenți la fața locului.

Ponta va fi audiat de procurori în legătură cu proiectul pe fonduri europene derulat la Comarnic, dar și în legătură cu finanțarea campaniei sale prezidențiale desfășurată în Republica Moldova.

Fostul prim-ministru Victor Ponta a fost citat pentru joi la DNA Ploiești pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul comnatului său, Iulian Herțanu, conform unor surse judiciare citate de Agerpres.

Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, căsătorit cu sora fostului premier, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală. Tot pentru aceleași acuzații se fac cercetări și în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă.

Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță sunt și ei cercetați în acest dosar penal, alături de omul de afaceri Liviu Munteanu, directorul de producție al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman.

Ancheta în acest dosar vizează modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect "Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic" de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.