După ce a s-a clasat în frunte în primul tur al alegerilor regionale, Frontul Național condus de Marine Le Pen nu a reușit, duminică, să câștige în nicio regiune.

Potrivit estimărilor, marele câștigător al alegerilor regionale este partidul conservator al fostului președinte francez Nicolas Sarkozy. Momentan, Franța scapă de extrema dreaptă, dar vine un nou test: alegerile prezidențiale din 2017.

În plan intern, coșmarul de la Colectiv nu s-a încheiat: o femeie de 36 de ani a murit într-un spital din Germania, astfel că numărul victimelor a ajuns la 61.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor și pe bulevardul Eroilor Sanitari din București a fost închis sâmbătă, din cauza surpării terenului în zonă, ca urmare a lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou. 14 locatari dintr-un bloc din zona Eroilor, a cărui structură de rezistență ar fi fost afectată în urma surpării șoselei, au fost evacuați.

CRPE face o analiză a situației din R. Moldova, propunând soluții pentru ca această țară să poată recâștiga încrederea donatorilor externi.

Recomandarea de lectură a redacției: De ce nu este interesat Bashar al-Assad ca ISIS să fie învins? - Spiegel.