Deputatul PNL Gigel Știrbu susține că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a condus, în ultimii doi ani, doar 9,2% din ședințele de plen.

"Dacă cineva, din curiozitate, a intrat pe site-ul Camerei Deputaților, putea face ușor următoarea statistică privind prezența domnului președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la conducerea ședințelor de plen și a ședințelor de plen comune, pe ultimii doi ani, 2018 și 2017. în anul 2018, din totalul de 103 sedințe de plen simple și comune, a condus 2 ședințe simple și 4 ședinte comune. În anul 2017, din totalul de 114 ședinte de plen comune și simple, a condus 6 ședințe simple și 8 ședințe comune. Dacă facem o socoteală simplă, din totalul de 217 ședințe, din ultimii doi ani, domnul Dragnea și-a exercitat funcția de președinte al Camerei, pentru care primește indemnizatie, în doar 20 de ședințe, procentul participării acestui domn fiind de 9,2% din totalul ședințelor de conducere efectivă a lucrărilor Parlamentului", a transmis Gigel Știrbu printr-un comunicat de presă.

Liberalul se întreabă ce a făcut Liviu Dragnea în perioada în care nu a participat la lucrările plenului, dar a fost plătit pentru asta.

"Se ridică o întrebare pertinentă la care domnul Dragnea trebuie să dea răspuns: Oare ce a făcut domnia sa în tot acest timp pentru instituția care îi plătește indemnizația? Este o întrebare retorică, bineînțeles, românii știind cu ce se preocupă acest domn de doi ani de zile și cum folosește logistica pusă la dispoziție, prin prisma funcției detinute de către Parlamentul României, logistică plătită din taxele și impozitele contribuabililor români. De doi ani de zile, românii văd cum importanța statului român este pusă în slujba multitudinii de interese personale ale domnului Dragnea", se întreabă Știrbu.