Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) a deschis sezonul aplicațiilor pentru un job într-un dintre instituțiile Uniunii Europene, fără nici un termen limită.

EPSO caută persoane din domeniile financiar, management de proiect / program de administrare / resurse umane, comunicare, politică / politici, drept, tehnologia informației și comunicațiilor în afaceri europene și secretari / funcționari care să lucreze în instituțiile UE.

Oficiul European pentru Selecția Personalului organizează concursuri generale pentru selecția funcționarilor titulari. Concursurile evaluează competențele candidaților printr-o serie de teste care garantează selecția celor mai buni candidați. Anual se organizează concursuri pentru posturi de administratori, lingviști, interpreți, traducători, secretare și alte categorii de personal.

EPSO selectează personal pentru toate instituțiile UE:

  •     Parlamentul European (Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg)
  •     Consiliul UE (Bruxelles)
  •     Comisia Europeană, cu sediul la Bruxelles (Belgia) și Luxemburg. Este instituția UE cu cei mai mulți angajați, care lucrează atât în Europa, cât și în alte zone de pe glob. Există și posturi pentru specialiști, de exemplu pentru persoane cu pregătire în domeniul științific, al limbilor străine sau al statisticii/economiei
  •     Curtea de Justiție a Uniunii Europene (Luxemburg)
  •     Curtea de Conturi (Luxemburg)
  •     Comitetul Economic și Social European(Bruxelles)
  •     Comitetul Regiunilor (Bruxelles)
  •     Ombudsmanul European (Strasbourg)
  •     Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor (Bruxelles)

Cei interesați de un loc de muncă cu instituțiile sau agențiile UE pot căuta în baza de oportunități de locuri de muncă disponibile pentru posturi permanente și temporare, inclusiv posturi de agenți contractuali, stagii și detașări a Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO).

Procedurile de selecție a agenților temporari sunt, în general, organizate de către instituțiile și agențiile, mai degrabă decât de EPSO.

Nu toate posturile vacante disponibile sunt afișate pe acest site, iar unele poziții pot fi doar deschise candidaților de succes ale Agentului Contractor pentru sarcini specifice (CAST).

Indiferent de instituție, procedura de selecție și tipul de contract propus sunt aceleași. Funcționarii titulari se împart în două categorii: administratori și asistenți.