Oficiul European pentru Selecţia Personalului (EPSO) a deschis sezonul aplicațiilor pentru un job într-un dintre instituțiile Uniunii Europene, fără nici un termen limită.

EPSO caută persoane din domeniile financiar, management de proiect / program de administrare / resurse umane, comunicare, politică / politici, drept, tehnologia informației și comunicațiilor în afaceri europene și secretari / funcționari care să lucreze în instituţiile UE.

Oficiul European pentru Selecţia Personalului organizează concursuri generale pentru selecţia funcţionarilor titulari. Concursurile evaluează competenţele candidaţilor printr-o serie de teste care garantează selecţia celor mai buni candidaţi. Anual se organizează concursuri pentru posturi de administratori, lingvişti, interpreţi, traducători, secretare şi alte categorii de personal.

EPSO selectează personal pentru toate instituţiile UE:

  •     Parlamentul European (Bruxelles, Luxemburg şi Strasbourg)
  •     Consiliul UE (Bruxelles)
  •     Comisia Europeană, cu sediul la Bruxelles (Belgia) şi Luxemburg. Este instituţia UE cu cei mai mulţi angajaţi, care lucrează atât în Europa, cât şi în alte zone de pe glob. Există şi posturi pentru specialişti, de exemplu pentru persoane cu pregătire în domeniul ştiinţific, al limbilor străine sau al statisticii/economiei
  •     Curtea de Justiție a Uniunii Europene (Luxemburg)
  •     Curtea de Conturi (Luxemburg)
  •     Comitetul Economic şi Social European(Bruxelles)
  •     Comitetul Regiunilor (Bruxelles)
  •     Ombudsmanul European (Strasbourg)
  •     Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor (Bruxelles)

Cei interesați de un loc de muncă cu instituțiile sau agențiile UE pot căuta în baza de oportunități de locuri de muncă disponibile pentru posturi permanente și temporare, inclusiv posturi de agenți contractuali, stagii și detașări a Oficiul European pentru Selecţia Personalului (EPSO).

Procedurile de selecție a agenților temporari sunt, în general, organizate de către instituțiile și agențiile, mai degrabă decât de EPSO.

Nu toate posturile vacante disponibile sunt afișate pe acest site, iar unele poziții pot fi doar deschise candidaților de succes ale Agentului Contractor pentru sarcini specifice (CAST).

Indiferent de instituţie, procedura de selecţie şi tipul de contract propus sunt aceleaşi. Funcţionarii titulari se împart în două categorii: administratori şi asistenţi.