Top news EuroparlSubiectul controversat al TTIP, cu milioane de joburi în plus, estimate, dar și posibile efecte asupra unor domenii sensibile, precum alimentația, se găsește din nou în topul subiectelor dezbătute de europarlamentari în toamnă.

Cel mai mare obstacol totuși în ajungerea la un acord în privința TTIP (acordului de liber schimb) îl reprezintă mecanismul de soluționare a disputelor stat-investitori. În privința acestuia, europarlamentarii s-au pronunțat deja: forma actuală trebuie modificată. În lunile următoare, Parlamentul European se va pronunța sub ce formă va fi adoptat acordul sau dacă va fi respins definitiv.

Nici subiectul fierbinte al migrației nu va lipsi de pe agendă, un raport al Comisiei pentru Libertăți Civile fiind în dezbatere și urmând a fi adoptat spre finalul anului.

Alte subiecte importante, care vor fi discutate în această toamnă, sunt, spre exemplu: controlul calității produselor alimentare ecologice sau legislația care ar urma să definească și să stabilească măsurile de siguranță pentru categoria de „noi alimente” care pătrund în consum, precum alge, ciuperci sau chiar insecte; pachetul privind calitatea aerului.