Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va participa luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), organizată sub mandatul Președinției finlandeze a Consiliului UE.

Pe agenda discuțiilor se vor afla teme de interes, precum: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, pregătirea reuniunii Consiliului European din 17-18 octombrie 2019, consolidarea respectării statului de drept în UE și a valorilor Uniunii în Ungaria, informează MAE.

La data de 9 septembrie, ministrul George Ciamba a avut consultări cu Președinția finlandeză a Consiliului UE, principalul subiect abordat fiind Cadrul Financiar Multianual post-2020, în vederea continuării negocierilor în acest dosar.

Ministrul pentru afaceri europene i-a transmis omoloagei sale, Tytti Tuppurainen, sprijinul țării noastre în susținerea eforturilor Președinției finlandeze a Consiliului UE de avansare a procesului de negociere, ”la care a contribuit considerabil și România, în timpul mandatului său la Președinția Consiliului UE”.