După condamnarea lui Dragnea, social-democrații s-au răsculat și cer scoaterea de pe lista pentru PE a candidaților care nu fac parte din partid. Victor Boștinaru, unul dintre eurodeputații cu greutate ai PSD, dar neinclus pe lista, face mărturisiri.

Potrivit surselor Știrilor ProTV, mai mulți lideri PSD încearcă să o convingă pe Viorica Dăncilă, președinte interimar al PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare, să elimine de pe lista pentru Parlamentul European candidații: Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini.

Liderii PSD consideră că o cauză pentru scorul de doar 23% obținut la alegerile europarlamentare este faptul că a propus pe listă candidați din afara partidului, Liviu Dragnea fiind cel care a insistat ca aceștia să fie pe lista PSD.

Marți, când BEC va anunța rezultatul final la alegeri și ar putea cere partidelor să anunțe exact ce oameni vor merge la Bruxelles, Carmen Avram, Chris Terhes, Tudor Ciuhodaru și Maria Grapini ar putea fi scoși de pe listă, deși au fost între primele șapte locuri, relatează Știrile ProTV.

Victor Boștinaru, unul dintre eurodeputații influenți ai PSD, dar care nu a fost inclus pe listă, a scris luni seara, pe Facebook, un text în care vorbește de ”adevărați patrioți” trimiși acum de partid la Bruxelles.

”Am constat că mai nou, în sfârșit partidul a selectat „adevărații patrioți” care să ne reprezinte la Bruxelles ca și cum delegația care tocmai își încheie mandatul n-a făcut nimic. Mi-e greu să primesc lecții de patriotism mai ales că am avut onoarea și șansa să pot servi interesele țării mele și am învățat că adevărații patrioți vorbesc puțin și fac mult pentru țara lor. Amatorilor le reamintesc un lucru de altfel cunoscut de către președintele partidului, de către primul-ministru (atunci șefa delegației PSD), de către ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu și de ministrul, Nicolae Bădălău, atunci președintele de atunci al Consiliului Național: salvarea guvernului în fața valului uriaș de proteste din ianuarie 2017 se datorează unei acțiuni elaborată și implementată de mine, în urma consultării cu dna Viorica Dăncilă, în contextul în care la București nu mai răspundea nimeni la telefon, ca și cum guvernul și partidul încetaseră să existe”.