Liderii Pro România și ALDE au semnat miercuri, departe de ochii presei, alianța dintre cele două formațiuni pe perioada alegerilor prezidențiale. Victor Ponta a precizat că se plănuiește pe viitor o eventuală fuziune a celor două formațiuni.

UPDATE 13.40 ALDE a trasnmis ulterior, printr-un comunicat de presă, că a încheiat astăzi cu Pro România protocolul de constituire a unei Alianțe electorale în vederea susținerii candidatului Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. 

"Prin protocolul încheiat de cele două părți se precizează că la nivel județean vor fi stabilite grupuri de sprijin pentru candidatul Mircea Diaconu. Protocolul pentru constituirea Alianței electorale a fost semnat de președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și președintele Pro România Victor Ponta.  Documentul va fi depus la Biroul Electoral Central", mai spune sursa citată.

+++

Întrebat de ce au ales să semneze formarea alianței departe de ochii presei, Ponta a spus: "Cum departe de ochii presei? Se înregistrează la BEC (formarea alianței - n.r.), dar nu s-a format BEC. Conform legii, în 24 de ore de la formarea alianței depunem (documentul - n.r.) prin care ALDE și Pro România susțin candidatura independentă a lui Mircea Diaconu”.


Coordonatorii alianței sunt Sorin Cîmpeanu, de la Pro România, și Norica Nicolai, de la ALDE.

Întrebat dacă au discutat despre o eventuală fuziune cu ALDE, liderul Pro România au spus că plănuiesc asta, dar, deocamdată, rămân grupuri separate la Camera Deputaților, în timp ce la Senat Pro România se va înscrie în grupul ALDE.