Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, spune că Uniunea nu susține introducerea votului ectronic, în schimb, votul anticipat și cel prin corespondență sunt necesare.

”Pe votul electronic noi avem o reticență maximă. Nu există la ora actuală nici o siguranță ca votul dat și voturile colectate să nu fie distorsionate. Există destule semne din celelalte democrații occidentale, în care aceste modalități încă sunt respinse. Nu există siguranța traseului de date 100%, fără să existe posibilitatea de a distorsiona rezultatul”, a declarat Atilla Korodi, la RFI.

Acesta precizează despre votul prin corespondență că ”deja există o legislație, dar aceasta trebuie revizuită, văzut dacă poate să fie făcută mai flexibilă, mai dinamică, mai accesibilă”.

În opinia lui Attila Korodi, ”când vorbim de secțiile de votare, trebuie secții de votare adecvate ca și număr și ștampile și puncte și personal”.

”Nu în ultimul rând, da, ținem să se desfășoare alegerile în cazul Diasporei nu într-o singură zi, ci în două-trei zile, fără nici o problemă”, mai declară deputatul UDMR.