Liderul USR, Dan Barna, îl apără pe consilierul său Andrei Caramitru, autorul unei gafe și al unor postări în social media cu iz populist.

Dan Barna a declarat marți seara, la Digi 24, că lui Andrei Caramitru are să-i reproșeze ”o dificultate și o naivitate în a învăța jocul politic”.

”Andrei Caramitru a folosit total neinspirat și greșit o metaforă, argumentând efectele unei guvernări PSD. Acea comparație cu plecarea atâtor români în diaspora, că în fiecare an pierdem un oraș mare, el a comparat-o cu un Holocaust. E o comparație nefericită. Lucru pe care nu-l vedem la ceilalți politicieni, și l-a asumat, și-a cerut scuze, a admis că a făcut o greșeală. Este o greșeală, fără nicio discuție...Andrei spune lucruriloe pe nume și deseori sare calul în terminologie. Lucru pe care i l-am reproșat și eu, voi avea o discuție cu el în cursul zilei de mâine. Lucrurile sunt foarte clare aici. Dacă vă uitați la ultimele două postări, își asumă explicit că a făcut o tâmpenie. Nu este ceva în spate, ceva negativ. E o greșeală pe care omul și-a asumat-o”, a explicat Barna, omițând să spună că scuzele pentru comparația dintre exterminarea evreilor de către naziști și plecarea românilor în străinătate au venit după ore bune și abia după reacția ambasadorului Israelului în România.

Întrebat dacă USR-ului i se aplică alt standard față de alți politicieni, liderul partidului a răspuns că vorbește de ”asumarea și recunoașteterea greșelii. Asta nu vedem. Vocabularul de la PSD... nu e nimic de comparat acolo”.

Anterior acestei greșeli, Andrei Caramitru s-a remarcat prin mai multe postări populiste.