Președintele USR, Dan Barna, susține că Alianța 2020 USR-PLUS își va anunța candidatul din alegerile prezidențiale în maximum două săptămâni.

"Tocmai vin de la o rundă discuții și negocieri cu colegii din PLUS. Probabil într-o săptămână jumătate - două săptămâni vom avea o decizie finală în cadrul alianței. Sâmbătă vom avea un congres al USR în care, conform statutului, va fi nominalizat candidatul USR pentru cursa prezidențiale. Vom avea, sper eu, în câteva zile și decizia alianței. Va fi cu siguranță un candidat unic. Vom avea o propunere de tandem candidat prezidențiale și variantă premier astfel încât să putem construi mai departe scenariul de Românie proeuropeană pe care apoi alianța îl va duce în dezbaterea publică și apoi în alegerile prezidențiale și în campania pentru locale și parlamentare", a afirmat luni seara, la B1 TV, Dan Barna. 

Întrebat dacă va fi el sau Dacian Cioloș, Barna a subliniat că acest lucru se va decide în urma analizei.

Aceasta "nu se face dând cu banul sau stigă mai departe, este o analiză foarte pragmatică cu plusuri și minusuri, oportunități și elemente care trebuie adresate. Din perspectiva asta vom ajunge la o decizie care noi sperăm că va fi cea mai înțeleaptă", a afirmat Dan Barna, adăugând că nu se discută foarte mult pe sondaje.

"Evident, le-am văzut, discutăm mai mult pe strategie politică, pentru ca Alianța USR PLUS să poată avea un mesaj coerent și credibil, un mesaj consistent despre ceea ce vom face din 2020, după ce vom veni la guvernare. Și din această perspectivă și candidatul la prezidențiale este un pas necesar, prin care vom avea ocazia să transmitem acest mesaj al Alianței USR PLUS, acest mesaj de Românie modernă și Românie de viitor în care noi credem foarte mult", a declarat liderul USR.