Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că se va duce în cursul acestei seri la Guvern pentru a-i prezenta premierului Viorica Dăncilă demisia sa.

"Voi merge la Guvern și am o întrevedere cu doamna prim-ministru. (...) Voi porni de la voința exprimată oarecum în cele două întrevederi cu doamna premier, de la faptul că doamna prim-ministru are rolul decisiv atât în formarea Guvernului, cât și în revocarea unor membri. Merg la Guvern și îi prezint doamnei prim-ministru demisia mea din funcția de ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce va face cu această demisie", a declarat Tudorel Toader pe treptele Ministerului Justiției.

El a mai spus că cel mai probabil demisia va fi trimisă la președinte, astfel că se demarează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o ieri seară Viorica Dăncilă. 

UPDATE: Ulterior, Tudorel Toader a postat pe contul său de Facebook demisia pe care a înaintat-o premierului și a precizat că va continua să-și exercite funcția până la numirea unui înlocuitor.

"Voi rămâne (în funcție - n.r.) până în momentul în care președintele evaluează, analizează decide și emite decretul, pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte, de numire a unui alt ministru", a mai spus acesta.

În timp ce intra în minister, un protestatar l-a înjurat pe Tudorel Toader.