Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat pentru RFI că nu crede că actorii care au protestat împotriva OUG 7 nu au citit textul acesteia.

”E un drept al oamenilor să protesteze împotriva a ceea ce cred de cuviință. Trebuie să remarcăm totuși că au rămas acasă câteva milioane de oameni și e posibil ca acele milioane de oameni sau cel puțin o parte din acele milioane de oameni să aprecieze acest cadru legislativ”, a declarat Dumitru Buzatu.

Liderul PSD Vaslui susține că magistrații care protestează au niște interese "extrem de puternice ca ceea ce a fost construit pe vremea lui Băsescu".

”Magistrații, dincolo de litera legii sunt și ei oameni, sunt și de dreapta și de stânga, oameni care nu au nici o conduită politică, nici un vector politic care să-i orienteze. Unii dintre dânșii au niște interese extrem de puternice ca ceea ce a fost construit pe vremea domnului Băsescu să nu se strice și ca acele lucruri, sistemul, așa-zisul sistem să funcționeze în continuare. (...) Probabil că a fost voința actorilor de acolo, nu cred că i-a scos cineva să protesteze. Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalități artistice, unele de marcă știau foarte bine Ordonanța împotriva căreia protestau și că acea Ordonanță cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideți să fim serioși", a mai spus acesta.

Actorii Teatrului Național din București (TNB) au protestat duminică seară pe treptele instituției, în semn de solidaritate față de magistrații. Actorul Marius Manole este cel care a organizat protestul, după un protest similar care a avut loc la Cluj-Napoca.