Ministrul de Interne Carmen Dan și colonelul Cătălin Paraschiv au dat explicații în fața deputaților din comisie. Carmen Dan regretă că la comisia pentru drepturile omului nu se discută și despre „suferințele” jandarmilor în Piața Victoriei.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost audiată marți la Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților în legătură cu violențele din 10 august din Piața Victoriei.

Carmen Dan s-a eschivat la multe întrebări din partea deputaților din opoziție, dar s-a arătat indignată că întrebările se referă la ce au pățit protestatarii răniți, și nu interesează pe membrii comisiei despre „suferințele” jandarmilor.

Întâlnirea, programată să lămurească unele aspecte legate de posibile încălcări ale drepturilor omului la manifestările de protest din data de 10 august 2018, l-a avut în prim plan și pe „Omul în alb” Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, și directorul Institutului pentru Drepturile Omului, Adrian Bulgaru au fost chemați în comisie.

Carmen Dan a declarat după audieri că și-a dorit ca audierile să privească doar drepturile omului.

„Nu eu stabilesc vinovății, ci organele îndreptățite. Întodeauna cred că se impune o analiză a reglementărilor legale, o îmbunătățire a acestora. Avem o inițiativă pe legea Jandarmeriei”, a spus ministrul de Interne.