Europarlamentarul susține că Dăncilă a fost ”cocoțată” în funcția de premier de către Liviu Dragnea, cu complicitatea lui Klaus Iohannis.

”Viorica Dăncilă nu avea ce să caute acolo, pe funcţia pe care o ocupă. Ea nu trebuie să plece din funcţia de prim-ministru pentru că i-o cere Klaus Iohannis. Ea a fost cocoţată acolo de Liviu Dragnea, cu complicitatea lui Klaus Iohannis, care a avut şansa să se opună nominalizării, să ceară alianţei PSD-ALDE să propună alt nume, pentru că era evident pentru toată lumea că Viorica Dăncilă nu e pregătită pentru a conduce o astfel de instituţie, cum este Guvernul României. Eu cred că preşedintele a fost ademenit într-o complicitate cu Liviu Dragnea, acesta să nu îi creeze probleme pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, el să îl lase pe Liviu Dragnea să conducă liniştit Guvernul. Cred că a fost mai mult un fel de înţelegere între cei doi", a declarat Cătălin Ivan, ales europarlamentar pe listele PSD, între timp dat afară din partid de Dragnea, scrie Mediafax.

”Viorica Dăncilă este cea mai mare jignire pe care a avut-o România de la Revoluţie, până astăzi! Este jignitor pentru toţi românii să ai un astfel de premier. Trebuie făcută o reformă radicală a sistemului politic, a administraţiei publice din România. Felul în care funcţionează partidele politice este greşit cap-coadă. E o vină iniţială, aşa a fost gândit după Revoluţie sistemul", a mai declarat Ivan.