Fostul premier a declarat, pentru Mediafax, referitor la invitația USR de a intra în partid lansată Laurei Codruța Kovesi, că "magistrații nu fac politică" și că un proiect pentru România trebuie să se bazeze pe obiective comune, nu pe o persoană.

"Nu comentez speculații și presupuneri. Din punctul meu de vedere în momentul în care fostul procuror-șef al DNA a spus că rămâne procuror, subiectul a fost închis pentru că statul magistraților este clar și neechivoc. Magistrații nu fac politică. Un proiect pentru România trebuie sa aibă la bază obiective comune care sunt mai importante decât o persoana sau alta. Eu unul așa văd lucrurile. Unificarea Dreptei, a forțelor democratice, se face în primul rând în jurul unor valori și a unui program pentru România. Candidații, oricare ar fi ei, ar trebui sa fie o consecința a acestei abordări și aceștia trebuie să fie aleși în jurul unor criterii de integritate, cinste și profesionalism dovedit. Doar așa putem reforma clasa politică", a declarat miercuri, pentru Mediafax, Dacian Cioloș.

Pe de altă parte, liderul partidului Mișcarea România Împreună a spus că relația cu USR nu doar că va continua, dar se va și consolida.

Președintele USR a anunțat marți că a invitat-o pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, să se alăture formațiunii, iar după un schimb de mesaje cu aceasta, ea a spus că apreciază suportul pe care i-l oferă USR și se mai gândește la propunere.