Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a părut "surprins" când a auzit numele Ion Doldurea, primarul din Caracal care vrea un nou mandat, deși numele său este legat de explozia de la stația GPL din Crevedia, soldată cu 6 morți și zeci de răniți.

"Cine? Nu știu cine este! Fiul dânsului? Și ce vreți să vă răspund? Iertați-mă! Deci fiul dânsului este patronul unei firme unde s-a întâmplat o nenorocire", a spus Ciolacu, întrebat cum vede candidatura lui Ion Doldurea pentru un nou mandat de primar. Presa, senatoarea PSD Gabriela Firea și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, i-au șoptit acestuia, în momentul în care Ciolacu s-a făcut că nu știe despre cine este vorba, că cel în cauza este primarul din Caracal.

Întrebat dacă nu vede nicio problemă ca el să candideze din nou, șeful PSD a răspuns: "Dar ce face? Suntem judecători, judecăm? Judecăm rudele, judecăm incidentele nefericite, judecăm oamenii în funcție de ce s-a întâmp... este o decizie a organizației județene. Dar spuneți care e fondul, că nu înțeleg".

După tragedia din Crevedia, pe 30 august 2023, însăși Marcel Ciolacu susținea că va propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Național.

”Voi propune excluderea primarului din Crevedia în următorul Consiliu Politic Național, de la sfârșitul săptămânii. Un primar care «n-a știut» și căruia nu-i pasă de tragedia prin care trece comunitatea care l-a ales nu are ce căuta în PSD”, a scris pe Facebook, atunci, premierul Marcel Ciolacu.

Despre primarul din Caracal, al cărui fiu e proprietarul companiei căreia îi aparține stația GPL ce funcționa ilegal, Ciolacu n-a spus nimic.

La alegerile din 2020, Ion Doldurea a fost unul dintre cei șapte membri PSD la nivel național care a cotizat la partid mai mulți bani decât era obligat prin statut. Doldurea a anunțat că se autosuspendă din PSD, dar rămâne primar. Acum, acest candidează din nou pentru un mandat de primar din partea PSD.

Primarul este un apropiat al baronului Paul Stănescu, secretar general al PSD și, de asemenea, prietenul premierului.