România a dat în aceste două zile o lecție de democrație clasei sale politice actuale, a transmis duminică seara fostul premier Dacian Cioloș, după închiderea urnelor.

”Avem datoria de a le mulțumi tuturor – și celor care au votat, dar și celor care au ales să nu voteze și de a trece cât se poate de repede peste acest moment de inutilă tensiune în societate. Referendumul nu are nici învingători, dar nici învinși. Are însă o lecție foarte puternică pe care trebuie să o învățăm cu toții: politicienii nu pot trafica nici convingerile, nici credințele și nici așteptările oamenilor. Atunci când politicienii uită să se pună în slujba cetățenilor și îi consideră o masă de manevră la îndemâna lor și pentru a-și rezolva propriile interese, oamenii își recâștigă încrederea în ei înșiși și dreptul de a-și spune cuvântul. Iar de această dată, cetățenii României au spus doar că nu doresc să fie înșelați și manipulați încă o dată de politicieni”, a precizat Dacian Cioloș, adăugând că asistăm ”încă o dată la falimentul unui mod de a face politică”.

”Cei care au încercat să exploateze credința simplă a oamenilor, cei care au vrut să transforme Biserica în unealtă de propagandă, cei care au împrăștiat ură și minciuni în societate doar pentru a câștiga din asta capital politic primesc azi un răspuns clar și usturător din partea oamenilor. Este evident că vremea acestor politicieni și baroni ai politicii apune definitiv și că locul lor trebuie luat de oameni noi, cinstiți, pricepuți și curajoși, al căror scop unic în viața politică este să servească interesul și bunăstarea cetățenilor”, a mai scris Cioloș.

Detalii, aici.