După eșecul referendumului, PSD l-a trimis la declarații pe Codrin Ștefănescu. Acesta a acuzat toată opoziția și pe Klaus Iohannis pentru boicot.

Codrin Ștefănescu a declarat duminică seara că nu a fost o acțiune politică, dar le-a mulțumit câteva minute mai târziu membrilor PSD care s-au dus să voteze într-un număr foarte mare.

El a criticat ”mesajele oribile” ale liderilor opoziției, în condițiile în care, ”totuși, românii au ieșit în număr gigant la vot să spună exact ce gândesc ei”. Ștefănescu l-a criticat și pe Iohannis, care s-a comportat de parcă nu era președintele României, ci al altei țări: ”Să te duci la vot în sictir, în scârbă”.

Secretarul general adjunct al PSD a salutat cozile din Diaspora, mulțumind românilor din afara țării care au înțeles ”cât de important e votul într-o astfel de chestiune”. 

Codrin Ștefănescu a mai spus că nu poți să spui că esti creștin ortodox, când spui că referendumul e ”fantasmă medievală”, ”n-ai cum să te mai duci la biserică, la nuntă, stai acasă”.

În opinia sa, boicotul va avea efecte la următoarele alegeri, când opoziția va afla ce înseamnă să nu respecți tradițiile, familia tradițională, BOR, datinile strămoșești, în timp ce PSD e un ”partid foarte puternic, iubit de români, cu suport popular mare”.