Corina Crețu i-a cerut Vioricăi Dăncilă, care merge în această săptămână la Bruxelles, să clarifice dacă aceste declarații la adresa sa și a Comisiei Europene reprezintă poziția Guvernului, precizând că nu a văzut nicio delimitare.

Comisarul european Corina Crețu a reacționat luni la ultimele atacuri lansate la adresa sa de Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, ea spunând că nu este prima dată când oameni din partidul de guvernământ o atacă, pe ea sau pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, care este „jignit în fiecare zi” de membri ai PSD.

„Sunt destul de tristă să văd această atitudine complotistă, am văzut și aseară o astfel de atitudine. Eu propun Guvernului să propună proiecte europene și apoi să acuze că CE nu le implementează”, a declarat Corina Crețu.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă și condamnat la închisoare în primă instanță pentru corupție, a lansat într-un interviu la Antena 3 o serie de atacuri la adresa comisarului european Corina Crețu și a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, acuzând Bruxelles-ul că adoptă un dublu standard când vine vorba despre România.

Corina Crețu a spus că nu este prima dată când Comisia Europeană este atacată de oameni din partidul de guvernământ.

„Nu numai eu am fost atacată, ci și președintele Comisiei Europene și prim-vicepreședintele Frans Timmermans, care este atacat și jignit în fiecare zi de membrii partidului de guvernământ”, a afirmat comisarul european Corina Crețu, aflată la Oradea pentru deschiderea „Podului Centenarului”, realizat cu fonduri europene.

Comisarul european pentru politici regionale a spus că ar fi mult mai „benefic” pentru societatea românească dacă guvernanții și-ar canaliza energiile să facă școli, spitale și alte proiecte care să îmbunătățească viața oamenilor.

Corina Crețu a mai spus că premierul Viorica Dăncilă se va afla miercuri la Bruxelles la Colegiul Comisarilor Europeni și i-a cerut acesteia să precizeze dacă aceste declarații în care este atacată Comisia Europeană reprezintă poziția Guvernului. „Nu am văzut nicio delimitare”, a adăugat Corina Crețu.