Comisarul european Corina Crețu a declarat sâmbătă, la Iași, că rămâne cu un gust amar că Guvernul român a ignorat aproape total șansa obținerii banilor europeni pentru a demara proiectele mari de infrastructură.

Corina Crețu a fost numită comisar european de PSD, partid aflat acum la guvernare, dar a ieșit recent din partid și candidează la alegerile europene pe listele Pro România.

În ultimul an, Crețu a criticat în mai multe rânduri abordarea guvernului PSD față de absorbția fondurilor europene, în special dezvoltarea proiectelor de amploare.

Într-o conferință de presă susținută la Iași, Corina Crețu a spus că a discutat în mai multe rânduri cu Guvernul român, atât despre cele trei spitale regionale de urgență, cât și despre autostrada Iași-Târgu Mureș, dar că la Comisia Europeană nu a fost depusă în prezent nicio cerere de finanțare, notează News.ro.

„Rămân cu gustul amar că Guvernul a ignorat aproape total șansele oferite de banii europeni pentru proiectele majore de infrastructură, atât în domeniul sănătății, cât și cel de transport rutier. Proiectul spitalelor regionale semnat în 2015 stagnează de doi ani, nu știm la Comisia Europeană încotro s-o luăm, așteptăm clarificări de la guvernul României", a declarat Corina Crețu.

Ea a precizat că aceeași situația se înregistrează și în cazul autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

„Pentru autostrada Iași-Târgu Mureș, există Masterplanul aprobat în 2015. Există o listă de 29 de proiecte depuse de autorități pentru perioada 2014-2020, dar proiectele în sine nu au sosit la Comisie”, a mai spus Crețu.

„Am două regrete: spitalele regionale și autostrada Moldovei", a conchis comisarul european.