Candidatul Alianței USR PLUS a declarat că ar fi reacționat mai rapid în cazul Caracal, dacă ar fi fost la Cotroceni, afirmând că vrea să creadă că, dacă el ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.

Întrebat miercuri seara la TVR ce ar fi făcut în cazul Caracal dacă era președintele României reacționat în cazul Caracal, Dan Barna a declarat: ”Poate că aveam o viteză mai mare de reacție, o convocare mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment. Mă rog, ceea ce trebuie să facă un președinte. Președintele Iohannis reprezintă vechea clasă politică, el este un om bun, un om în regulă, dar el face parte în realitate din vechea clasă politică care a adus România aici, pentru că, repet, lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, lucrurilea astea s-au degradat ușor, ușor și am ajuns în situația care ține România cu sufletul la gură”.

”Eu vreau să cred că, dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat. Drama de la Caracal nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului...E o cerință minimă aproape pentru orice stat”, a mai spus Dan Barna.

Joi, el a explicat ce a vrut să spună.