Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni că viitorul președinte al partidului trebuie să fie proeuropean și să nu mai ia deciziile singur.

Întrebată cum trebuie să fie viitorul președinte al PSD, Dăncilă a spus: "Să fie un om echilibrat, să adune în jurul lui oameni, să aibă răbdare. Fiecare părere în partid este importantă, să se consulte în permanență cu colegii. Decizia nu trebuie să o ia președintele, ci să o ia în forurile statutare. Dacă o decizie este bună să își asume toți acest lucru, dacă nu este bună, să și-o asume toți. Să fie proeuropean, atașat valorilor democratice și transatlantice. Să genereze un val de credibilitate, să aibă încredere în el. Să fie un om hotărât să nu se sperie la primul obstacol".

Chestionată dacă Liviu Dragnea nu a condus astfel partidul, ea a precizat că nu vrea să îl judece pe acesta, dar deciziile nu mai trebuie luate de un singur om.

"Nu aș vrea să îl judec pe Liviu Dragnea, dar aș vrea să schimb modul de lucru. Decizia nu trebuie să mai fie luată de un singur om. Trebuie discutat cu reprezentanții noștri din Parlament, părerea lor este importantă. Trebuie să învățăm din trecut și să eliminăm lucrurile care nu au funcționat, să venim cu altă abordare pentru a recâștiga electoratul din 2016", a continuat Viorica Dăncilă.