Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la începutul ședinței de Guvern, că a sesizat CCR cu privire la conflictul dintre Executiv și președinte, după ce Iohannis nu a semnat decretele pentru înlocuirea miniștrilor la Transporturi și Dezvoltare.

"Astăzi (vineri - n.r.), am sesizat CCR pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte Klaus Iohannis. Nu ne-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar interesul României, interesul românilor este mai presus de ambiții, de joc politic sau de o campanie electorală", a declarat Viorica Dăncilă.

Dăncilă a mai spus că nu jocul politic trebuie să dicteze în această perioadă.

"Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României. Ne dorim să exercităm cu succes Președinția României în domeniile de activitate, conferind întreaga autoritate și legitimitte tuturor miniștrilor din Cabinet. Nu ne permite să schimbăm miniștri după ce s-au fost (au fost - n.r.) preluate domeniile, după ce au fost stabilite prioritățile pe fiecare domeniu în parte", a mai spus aceasta.