Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat vineri, după prima ședință a Coaliției de guvernare fără Liviu Dragnea, că social-democrații vor depune amendamente la pactul propus de președintele Klaus Iohannis.

"Noi ne așteptam ca acest Acord să reliefeze întocmai discuțiile avute cu partidele politice. Considerăm că, atunci când vorbim de un Acord, trebuie să existe un consens pe toate punctele acestuia. Am văzut că este vorba despre un proiect și, dacă vorbim despre Europa, atunci trebuie să procedăm în mod european. Vom veni cu amendamente la acest Acord, astfel încât să întărim parcursul european al țării noastre", a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a punctat și câteva chestiuni pe care PSD le vrea introduse în Acord.

"Trebuie să întărim poziția României ca stat membru, trebuie să vorbim de o Europă cu două viteze, trebuie să vorbim de dublu standard, ceea ce e permis într-o țară, să fie permis și în altă țară, sau ceea ce este interzis într-o țară, să fie interzis și în altă țară. (...) Dacă vorbim de România, vorbim de modul în care va sta la masa deciziilor. O Uniunea European[ puternică presupune ca fiecare stat membru să fie puternic", a mai adăugat aceasta.

Majoritatea partidele politice au răspuns la solicitarea președintelui privind semnarea unui acord național privind progresul României europene. PSD este printre formațiunile care a propus introducerea și a altor prevederi în Acord.