Premierul Viorica Dăncilă a părut iritată de întrebările jurnaliștilor legate de kilometri de autostrăzi care vor fi gata anul acesta.

Întrebată de ce Autostrada Lugoj-Deva, promisă în anul 2017, nu este încă gata, premierul a spus: "Dumneavoastră vreți ca într-un an să putem realiza ceea ce nu au făcut ceilalți în foarte mulți ani. Facem toate eforturile și încercăm ca aceste întârzieri să le recuperăm".

De asemenea, chestionată cu privire la câți kilometri își asuma să fie finalizați în 2019, Dăncilă a răspuns: "Aveți un fix legat de acest lucru".

Viorica Dăncilă a părut uimită și când a fost întrebată dacă va demisiona în cazul în care cei 180 de kilometri de autoastradă promiși de ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, nu vor fi gata anul acesta.

"De ce să îmi dau eu demisia? Coordonez eu (lucrările - n.r.)? În primul rând trebuie să avem cauze obiective care au condus la nerealizări. În al doilea rând, bineînțeles că trebuie să analizăm toate cauzele. Haideți să nu facem referire doar la autostradă", a declarat Dăncilă.